Huizenprijzen in neerwaartse spiraal

Wederom kunnen we een nieuw record in de boeken bijschrijven over de zwaar gehavende woningmarkt. Dit keer zijn de huizenprijzen in juli in vergelijking met een jaar eerder in recordtempo naar een dieptepunt gedaald. Het CBS meldde dat de prijzen met maar liefst 8% waren gedaald. Dit percentage is de grootste daling sinds de invoering in 1995 van de Prijsindex Bestaande Koopwoningen. Onlangs voorspelden meerdere banken nog dat de huizenprijzen ook in 2013 zullen blijven dalen.

Nieuwe klappen voor woningmarkt

In juli lagen de huizenprijzen op hetzelfde niveau als acht jaar geleden. En in vergelijking met de hoge huizenprijzen in 2008 liggen de huizenprijzen momenteel maar liefst 15% lager. De crisis lijkt nog steeds aan te houden en het is te hopen dat na de verkiezingen de juiste maatregelen worden genomen.

Het CBS wist verder te melden dat in de eerste 7 maanden van 2012 66.000 koopwoningen van eigenaar wisselden. Ook dat aantal is gedaald in vergelijking met een jaar eerder, namelijk met 3%. In een eerder artikel is een uitgebreid overzicht te lezen over de woningmarkt in de tegenvallende maand juli.

Auteur
Geplaatst
21 Aug 2012 11:34:00
Bron
CBS.nl

Delen