Ben je creatief? Dan kun je nu voor een prikkie je eigen huis bouwen!

In Minitopia 2, een wijkje in Den Bosch vol met creatievelingen, kun je nu je eigen huisje bouwen voor een prikkie. De wijk is een voormalig milieustation dat nu vol staat met zelfgebouwde huisjes welke maximaal 5 jaar blijven staan.

Droomhuis

Voor Thomas Trun is zijn zelfgebouwde Tiny House een droomhuis. Het is van alle gemakken voorzien: keuken met vaatwasser, badkamer met bubbelbad en riolering. “Ik heb nu alle luxe die een normaal huis ook heeft.” Volgens Trun valt het gebrek aan ruimte in zijn Tiny House alles mee, alles past er namelijk in: bed, bank, keuken en badkamer. “Je moet vooral efficiënt omgaan met de ruimte.”

Een koopje

Wat het kost om in Minitopia 2 te wonen? “Ik ben nu maandelijks 400 euro kwijt. Dat is aan pacht en we hebben een soort Vereniging Van Eigenaren met de andere bewoners van het terrein,” aldus Trun. De buren bouwden een huis voor € 5.000,- en anderen deden het voor € 10.000,-. Een koopje, als je je bedenkt dat de gemiddelde prijs van een koopwoning in Nederland € 288.000,- bedraagt.

Uniek

Wil je met jouw woning tussen de huizen in Minitopia 2 passen, dan moet je wel een beetje creatief zijn. Zo bouwden Pleun Boereboom en Fier van den Berge een huis van magazijnstellingen. “Wie woont er in een huis van magazijnstellingen? We hebben op internet gezocht; niemand gevonden.”

Ook concertorganisator Noël Josemans begint binnenkort met de bouw van zijn eigen huis. Opvallend: het huis is zeshoekig. “Ik vind rechthoeken saai. Hier kan ik experimenteren”, laat hij aan het Brabants Dagblad weten. Tessa Peters, initiator van Minitopia 2 hoopt op nog meer bijzondere woningen. “Ik zou nog wat extremere ontwerpen willen zien. Een huis op een paal bijvoorbeeld, of een complete woning die uit de printer rolt. Een woning van gerecycled plastic uit onze oceanen zou ook mooi zijn.”

Auteur
Geplaatst
14 Aug 2018 15:00:23
Bron
Brabants Dagblad

Delen