Vereniging Eigen Huis: ‘Woningbezitters laten geld liggen bij renteherziening’

Woningbezitters die hun hypotheekrente opnieuw moeten laten vastleggen, gaan vaak direct akkoord met een nieuw rentevoorstel van hun huidige bank. Daarmee laten ze veel geld liggen, waarschuwt Vereniging Eigen Huis.

Besparen

Woningbezitters die de rentevoorstellen van verschillende banken met elkaar vergelijken, kunnen honderden euro’s per jaar goedkoper uit zijn. Echter tekent bijna zes op de tien woningbezitters zonder verder onderzoek de voorgestelde offerte van hun eigen bank.

Aflossingsvrije hypotheek

“Zeker voor huiseigenaren die een aflossingsvrije hypotheek hebben bij een van de drie grote banken, kan overstappen naar een andere aanbieder lucratief zijn," zegt de Vereniging Eigen Huis in het AD. Er zijn een hoop banken die een lager rentetarief rekenen. Bij een rentevaste periode van 10 jaar kan dat al snel 0,3 procent schelen. Bij een aflossingsvrije hypotheek van €200.000 is dat een bruto verschil van €50 per maand.

Kosten terugverdienen

De verschillen in rente komen met name doordat banken op de hypotheekmarkt met elkaar willen concurreren. Aan de overstap naar een andere hypotheekverstrekker zijn weliswaar kosten verbonden, maar die kosten zijn door de lagere rente ook snel weer terugverdiend.

Auteur
Geplaatst
5 Jan 2018 15:59:14
Bron
Vereniging Eigen Huis, AD.nl

Delen