Nog nooit zoveel woningen met een waarde van meer dan een miljoen

Nog nooit eerder waren er zoveel miljoenenwoningen in Nederland als nu. Het aantal woningen met een prijskaartje met minimaal zes nullen is in drie jaar tijd met ruim 75 procent gestegen. Momenteel staan er ruim 48.300 woningen van meer dan een miljoen op Nederlandse bodem. Dat is een kwart meer dan in 2015.

Dat blijkt uit cijfers van Calcasa, een technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in de statistische analyse en waardering van onroerend goed. Tijdens de vorige piek in 2008 kwam het aantal miljoenenwoningen niet boven de 46.600 uit.

Miljoenenjacht in Amsterdam

Onze hoofdstad spant wat dure huizen betreft de kroon. Amsterdam telt de meeste straten en buurten met woningen voor rijkaards. Met name langs de grachten kun je niet om de peperdure panden heen. Op de Keizersgracht vind je bijvoorbeeld ruim 281 huizen met een waarde van meer dan een miljoen. Alle huizen samen zijn hier ruim 680 miljoen waard. Daarmee is de Keizersgracht meer waard dan de totale som van koopwoningen op Terschelling.

De hoofdprijs voor duurste straat van Nederland gaat echter niet naar een straat in onze hoofdstad, maar naar de Konijnenlaan in Wassenaar. Huizen gaan daar over de toonbank voor gemiddeld 2,5 miljoen euro per stuk. In Blaricum is het aandeel miljoenenhuizen het hoogst: 32 procent van alle huizen zijn daar meer dan een miljoen waard.

De economie trekt aan

Verwonderlijk is de stijging van het aantal miljoenenwoningen niet. De economie trekt aan en daardoor zijn mensen eerder geneigd om een woning te kopen. Ook de Nederlandse jetset maakte vaker verhuisplannen in 2016. In heel Nederland werden in dat jaar 2.020 woningen verkocht voor een miljoen of meer. Ten opzichte van 2015 is dat een toename van 15,4 procent.

Auteur
Geplaatst
6 Apr 2017 11:37:58
Bron
calcasa.nl

Delen