Spies: Geen veranderingen plannen woningmarkt

Als het aan minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies ligt, worden de plannen voor hervorming van de woningmarkt niet aangepast. Dit betekent dat ze vasthoudt aan het voorstel om 500.000 huurwoningen te koop te zetten, ondanks de kritiek vanuit de SP en PvdA. De SP meent dat het verkopen van huurhuizen de enorme wachtlijsten voor deze woningen alleen verergeren. Eerder liet Spies al weten tegen de strengere eisen voor de Nationale Hypotheek Garantie te zijn.

Bouwsector knock-out

De PvdA was vooral bezorgd om de toenemende crisis in de bouw. Er wordt minder gebouwd, minder verkocht en er lijkt haast geen consumentenvertrouwen meer over te zijn na alle slechte berichtgeving over de woningmarkt. De plannen om de BTW te verhogen met 2% zullen de situatie totaal geen goed doen. PvdA-kamerlid Monasch hoopte dan ook op wijzigingen in de voorstellen. Maar Spies lijkt vooralsnog stug vast te houden aan haar koers.

Goede afspraken

Spies laat weten dat met name de slechte doorstroming op de woningmarkt aangepakt moet worden. Verder vindt ze dat de bouwsector vooral gebaat is bij duidelijkheid rond de hypotheekrenteaftrek. Hierover zijn verstandige afspraken gemaakt in het Kunduz-akkoord, aldus Spies.

Auteur
Geplaatst
29 May 2012 14:40:00
Bron
Nu.nl

Delen