'Het Schimmige Spel rond de Hypotheekrenteaftrek'

En we zijn weer terug met een nieuwe aflevering van 'Het Schimmige Spel rond de Hypotheekrenteaftrek'. Hoofdrolspeler Rutte en aanstormend talent Samsom houden ons nog volop in spanning. Dachten we eerst dat de hypotheekrenteaftrek alleen maar beperkt zou worden voor nieuwe hypotheken, nu lijkt Rutte toch zijn eerdere beloftes in de prullenbak te willen gooien.

Rutte's mooie belofte

Het leek een toezegging van keihard beton die Rutte bij de verkiezingen deed: handen af van bestaande aflossingsvrije hypotheken! Vervolgens doken Rutte en Samsom nu alweer enkele weken geleden in de formatiekoffer en bleef het opvallend stil. Af en toe sijpelde een gerucht naar buiten, maar tot nu toe viel niets schokkends of opzienbarends te melden. Tot vandaag. Want die mooie belofte van Rutte zou weleens gemaakt kunnen zijn van ongezouten margarine. De topprioriteit die Rutte gaf aan 'het beschermen van huidige woningbezitters' lijkt binnen no time te zijn afgegleden naar de lagere regionen op VVD's verlanglijstje.

Minder aftrek toegestaan

Goed geïnformeerde bronnen melden dat de PvdA en VVD nu serieus overwegen om bij aflossingsvrije hypotheken die voor 1 januari 2013 zijn afgesloten, stapsgewijs minder fiscale aftrek toe te staan. Een doemscenario voor vele huizenbezitters. De kogel is nog niet definitief door de kerk, er zouden nog enkele andere scenario's op tafel liggen. Het gerucht zorgt in ieder geval voor een zinderende cliffhanger. En dus kijken we reikhalzend en met ingehouden adem uit naar een nieuwe spannende aflevering over de hypotheekrenteaftrek. To be continued!

Auteur
Geplaatst
24 Oct 2012 07:55:00
Bron
Nu.nl

Delen