Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis (VEH) is een consumentenorganisatie die haar leden diensten verleent op het gebied van woningbezit, -beheer en –aanschaf. Eigen Huis is met ruim 690.000 leden momenteel de grootste belangenvereniging voor eigen huizenbezitters. Voor een laag contributiebedrag per jaar kunnen leden profiteren van voorlichting, begeleiding en advies. De VEH kent geen winstoogmerk.

De doelgroep van Vereniging Eigen Huis

VEH is opgezet voor consumenten die voornemens zijn om een koopwoning aan te schaffen, of reeds in het bezit zijn van een eigen huis. Ook kunt u zich als Vereniging van Eigenaren (VvE) aanmelden voor een lidmaatschap.

Veelgestelde vragen over Vereniging Eigen Huis

Hieronder treft u een overzicht van veel gestelde vragen over Vereniging Eigen Huis:

Welke diensten levert de Vereniging aan mij als lid?

De VEH geeft voorlichting en advies aan over zaken die zijn gerelateerd aan het verkrijgen, bezitten en beheren van uw koopwoning(en). Ook kan zij u begeleiden tijdens deze drie aangelegenheden. De vereniging levert eveneens op collectieve basis diensten aan leden om een lagere prijs te garanderen.

Is Vereniging Eigen Huis ook nog op andere manieren actief voor haar leden?

Jawel, de vereniging zet zich ook in het algemeen in voor de belangen van huizenbezitters. Zo onderhoudt zij contact met de overheid en relevante instellingen, en treedt op wanneer het belang van woningbezitters in het geding komt. Ook werkt ze samen met anderen, zoals de NVM en de Woonbond, en neemt zij soms deel in rechtspersonen en vennootschappen.

Komen er nog extra kosten kijken bij een lidmaatschap?

Jazeker, maar de hoogte hiervan is afhankelijk van de afgenomen diensten. Geïnteresseerden dienen naast het betalen van de jaarlijkse contributie (en de eenmalige contributie-kosten) lid te worden van de Vereniging van Eigenaren, waar een jaarlijkse bijdrage voor geleverd dient te worden. Daarnaast zijn er kosten gemoeid met het afnemen van de diensten van Vereniging Eigen Huis.

Geplaatst
27 Mar 2014 14:17:51

Delen