NVM

De NVM (afkorting: Nederlandse Vereniging van Makelaars) is de grootste vereniging binnen de onroerend goed- en de vastgoedmarkt. Aan het lidmaatschap van de NVM zijn strikte eisen verbonden om de kwaliteit van de aangesloten makelaars te kunnen waarborgen. Zo dienen leden ieder jaar lessen te volgen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de branche.

NVM Koopakte

De NVM koopakte is modelovereenkomst die is toegespitst op een bepaald type woning. Zo bestaan er NVM koopaktes voor eengezinswoningen, maar ook voor appartementen. De inhoud van deze akte is samengesteld door Vereniging Eigen Huis, de Consumentenbond en de NVM zelf. De modelovereenkomst kan worden aangepast naar de specifieke situatie, en ook afspraken worden in deze akte genoteerd.

Veelgestelde vragen over de NVM

Hieronder treft u een overzicht van veel gestelde vragen over de NVM

Wat is de NVM woontoets?

De NVM Woontoets is een woontoets waarmee NVM-Makelaars de identiteit en de kredietwaardigheid van kopers, huurders en opdrachtgevers nagaat. Met de toets wordt voorkomen dat partijen achteraf achter onverwachte verassingen komen. Als potentiele koper kunt u onder meer worden verzocht om salarisstrookjes, salarisspecificaties en werkgeversverklaring.

Waarom wordt artikel 10 van de NVM-Koopakte zo vaak aangehaald?

Artikel 10 van de NVM-Koopakte verwijst naar de boetes die van toepassing zijn wanneer een betrokken partij zich niet aan de overeenkomst houdt, maar de overeenkomst niet ontbonden wordt. Het artikel is in drie onderdelen opgesplitst. Artikel 10.1 stelt dat de betreffende partij in gebreke moet worden gesteld, en tevens 8 dagen de kans krijgt om aan de financiƫle verplichting te voldoen. Volgens artikel 10.2 zal de schuldige partij (indien van toepassing) een boete moeten betalen. Het laatste artikel stelt dat de boete per dag stijgt met 3 promille per dag dat de overeenkomst niet is nagekomen.

Geplaatst
27 Mar 2014 14:31:08

Delen