We betalen nog steeds te veel voor onze hypotheek

Ondanks de lage hypotheekrente betalen veel woningbezitters nog steeds te veel voor hun hypotheek. Uit onderzoek van SNS blijkt dat huizenbezitters tot wel honderden euro’s per jaar kunnen besparen. Het probleem is echter dat zij niet weten hoe. De Vereniging Eigen huis pleit voor een actievere houding van de hypotheekverstrekker.

Onbekend met besparingsmogelijkheden

Ongeveer een kwart van de Nederlanders met een hypotheek is niet op de hoogte van de mogelijkheden om te besparen. Zo betaalt zestig procent van de Nederlanders met een hypotheek van vóór 2013 een hypotheekrente die hoger is dan de huidige rente. Meer dan de helft van de Nederlanders checkt ook niet of de rente in de tussentijd verlaagd kan worden.

Actief benaderen hypotheekklanten

Sijmen Veenstra, woordvoerder van SNS, laat weten dat de bank haar hypotheekklanten actief gaat benaderen om hen te wijzen op de mogelijkheden. Dat dit geen overbodige luxe is blijkt ook wel uit de uitspraken van Hans André de la Porte van de Vereniging Eigen Huis. Volgens hem is zekerheid kopen een traditie: “Je sloot je hypotheek af en legde die dan dertig jaar lang op zolder.” Het is echter aan te raden om je hypotheek vooral de eerste vijf jaar goed in de gaten te houden, omdat de kosten in die periode vaak toenemen, bijvoorbeeld omdat er kinderen komen.

Auteur
Geplaatst
16 Feb 2016 13:45:34
Bron
Ad.nl

Delen