Hypotheek afsluiten voor een prikkie

AM en Frozn lanceren binnenkort een hypotheeksite voor bestaande en nieuwe koopwoningen. Een hypotheek afsluiten is al mogelijk vanaf 300 euro.

Hypotheek

Het online hypotheekbedrijf draagt de naam hetkangewoon.nl, en zal naar verwachting binnen enkele weken online gaan. Volgens Michel Westbeek, woordvoerder van AM, zal de website voordelige keuzepakketten beschikbaar gaan stellen aan haar afnemers: ”Geïnteresseerden kunnen kiezen uit twee pakketten. Het pakket met persoonlijk advies kost 1250 euro, het pakket voor het zelfstandig afsluiten van een hypotheek kost 300 euro,” aldus Westbeek. De beoogde royale, heldere informatieverstrekking op de website zal het zelfstandig afsluiten van hypotheken een stuk eenvoudiger moeten gaan maken.

Geen hypotheekverstrekker

Ondanks haar prominente rol zal AM de rol van hypotheekverschaffer niet zelf gaan vervullen. Hiervoor zal ze aanvankelijk samenwerken met Syntrus Achmea, NN, Conservatrix en Delta Lloyd, maar sluit zij ook zeker haar deuren niet voor andere bouwers en ontwikkelaars. Zodoende wordt het ook mogelijk om naast nieuwbouwwoningen van BAM en AM een hypotheek af te sluiten voor bestaande woningen van andere ontwikkelaars.

Win-win situatie

Als de website de beloftes van AM waar kan maken, dan zou een bezoek aan de site wel eens zeer aantrekkelijk uit kunnen pakken voor hypotheekaanvragers. Helder toegelichte voorwaarden zouden het vinden van de juiste hypotheekvorm immers een stuk kunnen vergemakkelijken. Een bijkomend voordeel voor AM is dat zij door de website meer inzicht zal krijgen in het koopgedrag van woningzoekenden. Deze nieuwe kennis zal zij naar eigen zeggen in de toekomst gaan benutten om -in samenspraak met de kopers- nieuwe woningen te ontwikkelen.

Auteur
Geplaatst
27 May 2014 13:01:58
Bron
Vastgoedmarkt.nl

Delen