Opnieuw jubelende woningverkoop in de maand februari

Februari was verkooptechnisch weer een jubelmaand voor de woningmarkt. In vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder verdubbelde de woningverkoop. Ook vergeleken met een maand eerder steeg de woningverkoop flink. Was de woningverkoop in januari 2014 al een verbetering met 12.000 verkochte huizen, in februari stopte de teller pas bij 14.000 woningen, zo maakte Makelaarsland bekend.

Vraag naar koopwoningen

Natuurlijk is de crisis nog niet voltooid verleden tijd, maar het is wel duidelijk dat het nieuwe jaar zeer positief begint. Zo liet Makelaarsland weten dat de vraag naar koopwoningen in de afgelopen vijf jaar nog niet eerder zo groot is geweest als in januari en februari 2014.

Jaar van de ommekeer

Hoe sceptisch je ook bent, het valt bijna niet meer te ontkennen dat 2014 hoogstwaarschijnlijk het jaar van de ommekeer wordt voor de woningmarkt. Natuurlijk ligt de bouwsector nog steeds op apegapen en zijn huizenprijzen historisch laag, het belangrijkste is dat er een einde in zicht lijkt. Dat de huizenprijzen niet meer het niveau zullen halen als dat van voor de crisis, daar lijkt iedereen het over eens. En dat is misschien ook iets wat niemand zou moeten willen. Op naar een nieuwe jubelmaand!

Auteur
Geplaatst
3 Mar 2014 12:16:08
Bron
RTLnieuws.nl

Delen