ING - Huizenprijzen dalen de komende twee jaar

Na de Rabobank komt nu ook ING met een deprimerende voorspelling voor de komende twee jaar. Het einde van de crisis laat dus nog even op zich wachten.

2013 én 2014

Volgens ING zullen de huizenprijzen in 2013 verder dalen met 7%. Vervolgens zullen de huizenprijzen verder kelderen in 2014, ING gaat dat jaar uit van 5%. In totaal kunnen we dus rekenen op een forse prijsdaling van 12% de komende twee jaar. Eerder liet de Rabobank weten ook verdere prijsdalingen in het verschiet te zien, namelijk 7% in 2013. ING denkt dat 2012 wordt afgesloten met een totale daling van de huizenprijzen van 7,5%.

Weinig vraag, veel aanbod

De reden voor de dalingen is een kwestie van vraag en aanbod. Weinig mensen durven het aan te verhuizen en dus blijft de vraag naar woningen laag. Terwijl het aanbod juist heel groot is. Zodra hier verandering in komt, zullen de huizenprijzen stabieler worden en uiteindelijk zelfs weer gaan stijgen. Maar ING denkt dat dat dus zeker niet voor 2015 gaat gebeuren.

Dit jaar nog kopen

De verwachting is wel dat dit jaar veel mensen toch nog gebruik willen maken van de soepelere hypotheekregels. NVM liet weten dat in november een groei was te zien in aantal verkochte woningen per week. In oktober waren dat er rond de 1500 koopwoningen, nu is het aantal gestegen naar 1900 koophuizen per week. Voor het eind van het jaar de koopakte tekenen kan een verschil van tienduizenden euro's betekenen. Wees er dus snel bij!

Auteur
Geplaatst
30 Nov 2012 09:24:00
Bron
Telegraaf.nl

Delen