Onvoldoende kennis bespaarmogelijkheden hypotheek

Veel Nederlanders zijn niet op de hoogte van het feit dat zij enkele honderden euro’s per jaar kunnen besparen op hun hypotheeklasten. Zo weet 50 procent niet dat men kan profiteren van de huidige lage rentestand. Ook zijn weinig woningbezitters zich bewust van de kortingen die banken aanbieden wanneer men ook een betaalrekening bij de hypotheek afsluit.

360 euro per jaar

SNS Bank gaf opdracht tot het onderzoek en berekende dat de gemiddelde woningbezitter met een [hypotheek] (http://www.koopwoningen.nl/info/hypotheek/) van 200.000 euro en een rente van 4 procent op jaarbasis circa 360 euro kan besparen. Veel huizenbezitters weten bijvoorbeeld niet dat de rente verlaagd kan worden wanneer er tussentijds gebruikt gemaakt wordt van de Nationale Hypotheek Garantie. Ook weet ruim de helft van de ondervraagden niet dat er soms minder rente hoeft te worden betaald wanneer er sprake is van overwaarde.

Graag actiever informeren over de mogelijkheden

Veel huizenbezitters zijn daarentegen wel op de hoogte van de boete die hen boven het hoofd hangt bij het eventueel tussentijds beëindigen van het contract. Daarnaast weet het grootste deel dat zij de actuele hypotheekrente gaan betalen zodra de rentevaste periode is verstreken. Consumenten gaven in het onderzoek ook aan actiever geïnformeerd te willen worden over mogelijkheden om de maandlasten te verlagen.

Auteur
Geplaatst
19 Nov 2015 12:24:57
Bron
Nu.nl

Delen