Prijs van een koopwoning 2,6 procent hoger dan in 2014

De prijzen van koopwoningen stijgen al ruim een jaar. In vergelijking met mei 2014 waren koopwoningen afgelopen mei 2,6 procent duurder. Dat blijkt uit cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) en het Kadaster, die onderzoek deden naar de prijsontwikkelingen van Nederlandse koopwoningen.

Aanhoudende stijging huizenprijzen

De prijzen van bestaande koopwoningen zijn nu al meer dan een jaar hoger in vergelijking met het voorgaande jaar. Het dieptepunt van de prijzen van koopwoningen werd bereikt in juni 2013 en sindsdien is er sprake van een licht stijgende lijn. Ten opzichte van juni 2013 lag het prijsniveau afgelopen maand 4,6 procent hoger.

Ook aantal verkochte woningen gestegen

Vorige week donderdag werd door het Kadaster al gemeld dat er in mei 2015 zeven procent meer woningen werden verkocht dan het jaar ervoor. De toenemende woningverkoop wordt verder bevestigd door de woningverkoop van januari tot en met mei 2015: er werden in deze periode ruim 16 procent meer woningen verkocht dan in de eerste vijf maanden van 2014. Volgens het CBS zijn deze getallen een duidelijk teken van de zich herstellende woningmarkt.

Auteur
Geplaatst
22 Jun 2015 14:23:05
Bron
CBS.nl

Delen