Woningmarkt gaat de goede kant op

Wederom goed nieuws vanuit de woningmarkt. Uit de Eigen Huis Marktindicator blijkt namelijk dat het consumentenvertrouwen in de woningmarkt de afgelopen drie maanden is gestabiliseerd. Eerder bleek al uit cijfers van het Kadaster dat er vorige maand fors meer woningen zijn verkocht, zowel ten opzichte van de maand ervoor als ten opzichte van februari 2014.

Consumentenvertrouwen gestabiliseerd

In 2014 liet het consumentenvertrouwen in de woningmarkt een behoorlijke groei zien. De waarde kwam in december 2014 uit op het recordniveau van 105 (de normaalwaarde is 100). In de maanden januari en februari van dit jaar bedroeg deze 103 uit en in maart 104. Volgens Bob Maas, woningmarktspecialist bij [Vereniging Eigen Huis] (http://www.koopwoningen.nl/info/vereniging-eigen-huis/), is dit een signaal dat de toegenomen woningverkoop voorlopig nog wel even zal aanhouden. De lage hypotheekrente van dit moment speelt hierbij een belangrijke rol.

Woningverkopen

Vergeleken met de maand januari werden er in februari 23,9 procent meer woningen verkocht. Het aantal woningen dat in februari van eigenaar wisselde kwam hierdoor uit op 11.697. Ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder steeg het aantal woningverkopen met 16,6 procent. Vooral de twee-onder-eenkapwoningen waren erg in trek: de verkoop steeg met 17,5 procent vergeleken met een jaar eerder. Appartementen deden het echter een stuk minder. Hiervan lieten de verkopen een groei zien van 9,5 procent ten opzichte van vorig jaar.

Auteur
Geplaatst
24 Mar 2015 11:33:27
Bron
Eigenhuis.nl

Delen