Te koop: Woonhuis Oude Arnhemseweg 351 in Zeist 3705 MJ Zeist (Utrecht) € 500.000 k.k.

  • Oude Arnhemseweg
  • Oude Arnhemseweg
  • Oude Arnhemseweg
Ontvang direct de gegevens van de aanbieder:
Contacteer mij inzake deze woning
Algemeen
Soort woning Eengezinswoning kopen
Adres Oude Arnhemseweg, Zeist
Buurt Centrumschil-Noord, Zeist
Status
Status Beschikbaar
Vraagprijs € 500.000 k.k.
Te koop sinds 09 Dec 2016
Locatie
In plaats Eengezinswoningen in de stad Zeist
In buurt Eengezinswoningen in de buurt Centrumschil-Noord, Zeist
Deel met je vrienden
Deel via
Directe link naar deze woning

Omschrijving van de woning

IN ALLE RUST …

In 1902-1903 werd in Zeist het Sanatorium gebouwd, in opdracht van de “Vereniging tot Christelijke Verzorging van Krankzinnigen en Zenuwlijders’. Het grote bosterrein waarop dit kuuroord verrees stond bekend als het Parmentiersvak, genoemd naar de 17e-eeuwse eigenaar Anthony Carel Parmentier. Al gauw verloor het bos zijn oorspronkelijke naam en werd het bekend als het Sanatoriumbos.

In 1996 vond eerherstel plaats toen tegenover het legendarische Sanatoriumbos een bijzonder kindvriendelijke, kleinschalige en groene wijk werd gebouwd: Parmentiersland. Een echte gezinswijk, dicht bij scholen, sportverenigingen en winkels, rustig en levendig tegelijk! En natuurlijk supercentraal gelegen, dit pareltje van Zeister nieuwbouw!

Je auto parkeer je er gewoon aan de doodlopende ventweg waaraan de woning ligt. Daar kan hij ook rustig blijven staan als je eens besluit om met het openbaar vervoer te reizen: bushaltes liggen in de buurt en de trein neem je in Driebergen of in Utrecht, afhankelijk van je bestemming.

De belangrijkste snelwegen A12, A27 en A28 bereik je binnen vijf minuten. In diezelfde tijd zit je in het goed geoutilleerde centrum van Zeist om bijvoorbeeld een Slotlaantje te ‘pikken’, zoals Zeistenaren dat noemen. Heb je wat meer tijd dan rijd je in iets meer dan tien minuten naar het centrum van Utrecht met z’n sfeervolle grachten en uitgebreide terrassen. Voor je dagelijkse boodschappen kun je goed terecht in het nabij gelegen winkelcentrum Vollenhove. In het groene Zeist is alles sowieso uitstekend op de fiets bereikbaar.

HET HUIS …

Maar het begint natuurlijk allemaal met een goede (thuis)basis! Buiten de geweldige ligging, is de woning volledig geïsoleerd en heeft het een vrij uitzicht. Wanneer je deze onderhoudsvriendelijke twee-onder-een kap binnengaat kom je in de hal waar zich behalve het toilet en de trap naar boven, ook de deur naar de woonkamer bevindt. De basis van deze ruime en lichte living wordt gevormd door een houten plankenvloer en sfeervolle houtkachel. De plankenvloer loopt aan de achterkant ruimtelijk door in de open eetkeuken. Deze staat in een hoekopstelling die de bocht om gaat richting de tuinkamer.

Een heerlijke extra ruimte die is ontstaan doordat de huidige bewoners de garage een andere bestemming besloten te geven dan het gebruikelijke onderdak voor auto en fietsen. De voorste helft van de oorspronkelijke garage doet nu dienst als inpandige schuur. De achtertuin ligt royaal op het zuiden en is aangenaam besloten. Je geniet er tot laat in alle privacy van een ondergaande zomerzon tijdens een eindeloos gezellig natafelen. De tuin bereik je via de openslaande deuren in de eetkeuken en ook via de openslaande deuren in de tuinkamer.

Op de eerste etage biedt de overloop toegang tot drie prima slaapkamers en een nette badkamer met ligbad, douche, toilet, bidet en vaste wastafel. De tweede verdieping tenslotte, is op dit moment verdeeld in twee ruimtes. De mogelijkheid bestaat om, in samenwerking met de buren, een deel van het dakterras te betrekken bij deze etage waardoor er in totaal drie kamers kunnen worden gecreëerd. Een andere mogelijkheid is om de garage te onderkelderen en/of een opbouw daar te plaatsen.

… thuiskomen!

Indeling Begane grond: Entree, hal met toilet en trapopgang naar de verdieping, woonkamer met erker, houtkachel en houten vloer. Eetkamer aan de achterzijde, open keuken in hoekopstelling (om de bocht), openslaande deuren naar de achtertuin, tuinkamer met direct een deur naar de achtertuin.

Eerste verdieping: Overloop, drie slaapkamers, nette badkamer met ligbad, douche, toilet, bidet en vaste wastafel.

Tweede verdieping: Ruimte verdeeld in 2 ruimtes. De mogelijkheid bestaat om een stuk van het dakterras bij de verdieping te betrekken en drie royale (slaap)kamers te creëren.

Andere bezoekers waren ook geïnteresseerd in onderstaande koopwoningen rond dezelfde prijs, type woning en plaats.

Woningen vlakbij Oude Arnhemseweg in Zeist

Antonlaan
Oude Arnhemseweg 576
€ 259.000 k.k.
Woonhuis
125 m²
Jan Schoutenlaan
Oude Arnhemseweg 17
€ 259.000 k.k.
Woonhuis
111 m²
Anna Paulownalaan
Oude Arnhemseweg 77
€ 123.000 k.k.
Appartement
75 m²
Van Reenenweg
Oude Arnhemseweg 84
€ 250.000 k.k.
Woonhuis
73 m²