Te koop: Woonhuis Dorpsstraat 115 in Woensdrecht 4634 TP Woensdrecht (Noord-Brabant) € 229.000 kosten koper

 • Dorpsstraat
 • Dorpsstraat
 • Dorpsstraat
Ontvang direct de gegevens van de aanbieder:
Contacteer mij inzake deze woning
Algemeen
Soort woning Eengezinswoning kopen
Adres Dorpsstraat, Woensdrecht
Status
Status Beschikbaar
Vraagprijs € 229.000 kosten koper
Te koop sinds 24 Jan 2018
Locatie
In plaats Eengezinswoningen in de stad Woensdrecht
Deel met je vrienden
Deel via
Directe link naar deze woning

Omschrijving van de woning

Het vrijstaande woonhuis met bijgebouwen en 1.008 m² grond heeft een rustige en centrale ligging in het dorp Woensdrecht. De achtertuin op het zuidwesten biedt een schitterend uitzicht over de agrarische landerijen.

De uitgebreide voorzieningen van Hoogerheide, waaronder winkels, basisscholen, kinderopvang, sportvoorzieningen en gezondheidsvoorzieningen zijn in de directe nabijheid. Woensdrecht heeft een goede bereikbaarheid door de ligging nabij de N289 en de A4/ A58. De steden in de omgeving zoals Bergen op Zoom, Antwerpen, Goes, Roosendaal, Breda en Rotterdam zijn prima bereikbaar.

Het bouwjaar van het vrijstaande woonhuis is omstreeks 1920. Het woonhuis heeft een traditionele bouwconstructie, gedeeltelijk betonnen, gedeeltelijk houten vloeren, stenen buitengevels en een met pannen gedekt mansardekap en zadeldak.

Het woonhuis heeft een inhoud van circa 475 m³ en een woonoppervlakte van circa 125 m².

Het woonhuis wordt gekenmerkt door de centrale en rustige ligging, de ruime achtertuin met uitzicht op de agrarische landerijen en de riante bouwmogelijkheden.

Indeling Begane grond: de hal/ entree aan de voorzijde van het woonhuis biedt toegang tot de meterkast (2 groepen), de woonkamer en de trapopgang naar de eerste verdieping. De hal/ entree heeft authentieke tegelvloer, stucwerk wanden en zachtboard plafond.

De lichte woonkamer en suite (circa 26,5 m²) is voorzien van vloerbedekking (met houten ondervloer), gedeeltelijk glasvezelbehang, gedeeltelijk stucwerk wanden, balken plafond, schouw en authentieke schuifdeuren met aan weerszijden kastruimte. De grote raampartijen zorgen voor een schitterende lichtinval. De woonkamer biedt toegang tot de kelder en de keuken.

De kelder (circa 12 m²) heeft een plavuizen vloer en stucwerk wanden en een stahoogte van circa 1,75 meter.

De woonkeuken (circa 14 m²) heeft een tegelvloer, gedeeltelijk betegelde, gedeeltelijk lambrisering/ stucwerk wanden en kunststof panelen plafond. De eenvoudige keukeninrichting in rechte opstelling is voorzien van een kunststof aanrechtblad, spoelbak, afzuigkap en losstaand gasfornuis met oven. De keuken biedt toegang tot de bijkeuken.

De bijkeuken (circa 5 m²) heeft een vinyl vloer, spachtelputz wanden en houten panelen plafond. In de bijkeuken is ruimte voor het plaatsen van een koel- en/ of vrieskast. De bijkeuken biedt toegang tot de berging, de badkamer, de toiletruimte, de wasruimte en de achtertuin.

De berging (circa 3 m²) is voorzien van vloerbedekking, stucwerk wanden en balken plafond. De berging biedt middels een luik toegang tot de zolderruimte.

De zolderruimte (circa 15 m²) heeft een houten vloer, schoonmetselwerk wanden en de dakconstructie in het zicht. Op de zolderruimte is de CV-installatie (Remeha Avanta, bouwjaar december 2017) opgesteld.

De badkamer (circa 4 m²) heeft een tegelvloer, betegelde wanden en kunststof panelen plafond en is ingericht met een wastafel, doucheruimte en ligbad.

De toiletruimte heeft een tegelvloer, gedeeltelijk betegelde, gedeeltelijk behang wanden en houten platen plafond en is ingericht met een staand toilet.

De wasruimte heeft een betonnen vloer, betegelde wanden en houten panelen plafond en is voorzien van de aansluitingen voor de wasmachine.

Eerste verdieping: ruime overloop met toegang tot drie slaapkamers. De overloop heeft een houten vloer, gedeeltelijk behang, gedeeltelijk houten panelen wanden, zachtboard plafond en inbouwkast.

De eerste slaapkamer (circa 9 m²) aan de voorzijde van het woonhuis is voorzien van vloerbedekking, houten wanden met glasvezelbehang en zachtboard plafond.

De tweede slaapkamer (circa 9 m²) aan de voorzijde van het woonhuis is voorzien van vloerbedekking, houten wanden en zachtboard plafond.

De derde slaapkamer (circa 10,5 m²) aan de achterzijde van het woonhuis is voorzien van vloerbedekking, houten wanden met behang wandafwerking en houten panelen plafond.

Bijgebouwen Achter het woonhuis is de berging gesitueerd. De berging (circa 30 m²) heeft een betontegelvloer, betonelementen wanden en lessenaarsdak gedekt met asbesthoudende golfplaten en is bereikbaar middels een loopdeur.

De garage (circa 20 m²) is schuin achter het woonhuis gesitueerd en heeft een betonnen vloer, stenen buitengevels, lessenaarsdak gedekt met asbesthoudende golfplaten en kanteldeur.

Tuin en verdere inrichting Voor de garage is een ruime oprit aanwezig met parkeergelegenheid voor meerdere auto’s. De achtertuin is gelegen op het zuidwesten en heeft een terras aansluitend aan de woonkamer, gazon, plantenborders, voormalige kippenverblijf, voormalige moestuin en achterom.

Bestemmingsplan Volgens het bestemmingsplan van de gemeente Woensdrecht heeft het volledige perceel de bestemming “Wonen”. Het is denkbaar dat het bestaande woonhuis vanwege de staat van onderhoud gesloopt wordt en er gebruik wordt gemaakt van de bouwmogelijkheden op het perceel. Op het perceel bedraagt de toegestane maximale bebouwing 250 m², waarbij het hoofdgebouw maximaal 225 m², de vrijstaande bijgebouwen maximaal 100 m² en de aangebouwde bijgebouwen maximaal 180 m² mag bedragen. Voor het hoofdgebouw mag de goothoogte maximaal 4 meter en de bouwhoogte maximaal 9 meter bedragen. De afstand tot een zijdelingse bouwperceelsgrens dient minimaal 3 meter te bedragen. De goothoogte van een bijgebouw mag maximaal 3,3 meter en de bouwhoogte maximaal 5,8 meter bedragen. Mogelijkheden tot de uitoefening van een beroep aan huis en kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten. Het perceel heeft een frontbreedte van circa 16 meter.

Voor de volledige bouwregels van het perceel en/ of een nadere toelichting kunt u contact opnemen met Ilse Vastgoed.

Bijzonderheden

 • Het woonhuis is rustig en centraal gelegen in het dorp Woensdrecht;
 • Het woonhuis heeft een schitterende lichtinval door de vele grote raampartijen;
 • In opdracht van de eigenaar is een bouwkundige inspectie uitgevoerd, waaruit is gebleken dat het woonhuis in een matige staat van onderhoud verkeert en bouwkundige gebreken aanwezig zijn, de rapportage kan op verzoek beschikbaar gesteld te worden;
 • Het woonhuis dient gerenoveerd/ gemoderniseerd te worden, waarbij gezien de staat ook gedacht kan worden aan sloop;
 • Het perceel heeft een frontbreedte van circa 16 meter;
 • Het perceel heeft ruime bouwmogelijkheden;
 • Er is parkeergelegenheid voor meerdere auto’s op eigen terrein;
 • Er is een ruime oprit, garage en berging aanwezig;
 • Riante achtertuin op het zuidwesten met uitzicht op de agrarische landerijen;
 • Om een goede indruk te krijgen van het woonhuis is een bezichtiging aan te bevelen!

Woningen vlakbij Dorpsstraat in Woensdrecht

Rijzendeweg
Dorpsstraat 13
€ 0 k.k.
Woonhuis
140 m²
Melis Blecklaan
Dorpsstraat 9
€ 239.000 k.k.
Woonhuis
110 m²
Dorpsstraat
Dorpsstraat 103
€ 209.500 k.k.
Woonhuis
120 m²
Marktje
Dorpsstraat 31
€ 249.000 kosten koper
Woonhuis
115 m²