Te koop: Woonhuis Durgerdammergouw 2 in Amsterdam 1028 BT Amsterdam (Noord-Holland) € 800.000 k.k.

  • Durgerdammergouw
  • Durgerdammergouw
  • Durgerdammergouw
Ontvang direct de gegevens van de aanbieder:
Contacteer mij inzake deze woning
Algemeen
Soort woning Eengezinswoning kopen
Adres Durgerdammergouw, Amsterdam
Buurt Waterland, Amsterdam
Status
Status Beschikbaar
Vraagprijs € 800.000 k.k.
Te koop sinds 07 Jan 2017
Locatie
In plaats Eengezinswoningen in de stad Amsterdam
In buurt Eengezinswoningen in de buurt Waterland, Amsterdam
Deel met je vrienden
Deel via
Directe link naar deze woning

Omschrijving van de woning

Van droom naar werkelijkheid! Maak van deze casco boerderij uw droomhuis! De basis is al goed, u kan het geheel naar eigen smaak afwerken...

De woonboerderij "Elders Rust" is een Rijksmonument op het kruispunt Ransdorp/Durgerdam temidden van beschermd weidevogel gebied in de heerlijk rust van landelijk Amsterdam en op 10 minuten van alle voorzieningen en de aansluiting met de ringweg A-10.

Omschrijving In 2015 is het casco van de boerderij volledig gerenoveerd. De fundering is vernieuwd, al het houtwerk gereinigd en ontdaan van aantastingen, alle wanden zijn verwijderd en het geheel is opnieuw opgebouwd. De monumentale details, die de herinneringen aan het oude gebruik van de boer met zijn vee onder een dak in leven houden, zijn bewaard gebleven, sommige geïntegreerd in de verbouw, anderen klaar om te worden hergebruikt in de afbouw van de woning.

De voormalige bijgebouwen van de boerderij zijn vervangen door een kleinschalig appartementencomplex, een tweetal vrijstaande woningen en een drietal geschakelde woningen. Alle objecten passen uitstekend in de omgeving en zijn gerealiseerd met materialen die passen in de karakteristieke omgeving. De woonboerderij is gesplitst in een tweetal woningen met elk een ruime kavel. De thans aangeboden woning beschikt eveneens over een dubbele garage.

Het vierkant van de woning is opnieuw gefundeerd, gerenoveerd en vormt de basis van de sfeervolle ruimte. Vaste trappen verbinden de diverse etage's. De sporenkap met de oude boomdelen past uitstekend in het beeld van de woonboerderij. Alle ruimten zijn volledig open gelaten om de verdere afwerking en inrichting volledig naar uw eigen wensen in te kunnen vullen.

Op de begane grond is nog de oude keukenindeling in stand gebleven. Aan de achterzijde dekken twee houten deuren een raampartij welke doorloopt tot op de eerste etage af. Het zicht is werkelijk fantastisch, over de weilanden op de achterzijde van de woningen aan de Durgerdammerdijk. De schapen, koeien, paarden, zwanen, ganzen en overige weidevogels zijn uw buren en geven een dagelijks wisselend schouwspel te zien.

De basisschool en kinderopvang zijn in Ransdorp voor u beschikbaar. De landmarkt aan de Schellingwouderdijk en de winkels op het Waterlandplein zijn op fietsafstand. Ontspannen kunt u natuurlijk met heerlijke fiets of wandeltochten in de omgeving. De sportvereniging met buurvoorzieningen is in Durgerdam beschikbaar waar u ook gebruik kunt maken van de haven aan het IJsselmeer.

Graag maken wij met u een afspraak om het geheel te bekijken en de verdere mogelijkheden tot afbouw en inrichting met u te bespreken.

VIRTUEEL RONDLOPEN IN 3D? BEKIJK DE WONINGPRESENTATIE OP ONZE WEBSITE. De knop [3D View] op onze website geeft toegang tot een virtuele rondleiding in 3D. De tour laat zien hoe je van de ene kamer naar de hal loopt, de badkamer in. Alsof je in het huis bent en er zelf doorheen wandelt. Voor de ultieme beleving kijk je met een Google Cardboard VR-bril, verkrijgbaar bij onze makelaars.

Andere bezoekers waren ook geïnteresseerd in onderstaande koopwoningen rond dezelfde prijs, type woning en plaats.

Woningen vlakbij Durgerdammergouw in Amsterdam

Pieter Holmstraat
Durgerdammergouw 20
€ 599.000 k.k.
Woonhuis
156 m²
Slotermeerlaan
Durgerdammergouw 24-B
€ 400.000 k.k.
Appartement
142 m²
Wijmarkthof
Durgerdammergouw 6
€ 335.000 k.k.
Woonhuis
124 m²
Korte Leidsedwarsstraat
Durgerdammergouw 101-B
€ 450.000 k.k.
Appartement
102 m²