Woonfonds wil hypotheek voor meer mensen bereikbaar maken

Woonfonds wil hypotheken beter bereikbaar maken voor mensen die er momenteel moeilijk voor in aanmerking komen. De eerste stap, het aanbieden van de zogenaamde ‘Woongenot Hypotheek’, is deze week gezet. Woonfonds omschrijft de hypotheek als een toekomstbestendig product waarmee een grotere doelgroep in staat zal zijn een woning te financieren.

Woongenot Hypotheek

Eén van de voordelen van de nieuwe hypotheek is het feit dat de risicoklasse bij een contractuele renteherziening automatisch wordt aangepast. Daarnaast is de vergoedingsrente op het bouwdepot gelijk aan de hypotheekrente. De nieuwe hypotheek is extra interessant voor mensen die een nieuwbouwwoning willen kopen vanwege de gelegenheid om de offerte van 4 maanden met 5 maanden te verlengen. Voor de annuïteitenhypotheek en lineaire hypotheek met een rentevaste periode van tien jaar en NHG geldt een rente van 1,80 procent.

Verbeteren van de dienstverlening

Woonbond wil zich niet alleen op specifieke doelgroepen gaan richten, maar ook de dienstverlening verbeteren. Zo moet het contact tussen acceptanten en adviseurs geoptimaliseerd worden. Hiervoor zijn organisatorische en operationele aanpassingen nodig. Daarom wordt een groot deel van de administratieve processen uitbesteed aan Quion, een onafhankelijke partij die hypotheken en consumptief krediet beheert en begeleidt.

Auteur
Geplaatst
24 Nov 2016 14:08:26
Bron
Amweb.nl

Delen