Sterkste prijzenstijging sinds 2004

Bestaande koopwoningen zijn in de maand juli maar liefst 4,9 procent in waarde gestegen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is het de sterkste prijsstijging sinds augustus 2004. Vergeleken met het dal in 2013 zijn woningen momenteel ruim 11 procent meer waard.

Woningverkoop stijgt met 7 procent

De huizenprijzen waren vorige maand vergelijkbaar met die van maart 2005. Eerder maakte het Kadaster al bekend dat ook de woningverkoop in juli met 7 procent is gestegen ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. In totaal wisselden in juli bijna twintigduizend woningen van eigenaar. De opleving van de woningmarkt is vooral het gevolg van de historisch lage hypotheekrente en de aantrekkelijke huizenprijzen.

Meer aanvragen starterslening

Ook bij de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) merkt men dat de huizenmarkt aantrekt. In het tweede kwartaal werden er twaalfhonderd aanvragen voor een starterslening ontvangen, ruim 18 procent meer dan in het kwartaal ervoor. Deze extra lening is bedoeld voor mensen die voor een het eerst een woning willen kopen. Het aantal verstrekte startersleningen loopt echter wel achter bij dat van twee jaar terug. Dit komt doordat de stimuleringsbijdrage van het rijk is weggevallen.

Auteur
Geplaatst
25 Aug 2016 09:43:52
Bron
Nu.nl

Delen