Woningverkoop stijgt met ruim 20 procent

Vorige maand wisselden ruim 16.000 woningen van eigenaar. Dit is een stijging van maar liefst 20,4 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Vooral Zeeland lijkt met een inhaalslag bezig te zijn. Dit blijkt vandaag uit cijfers van het Kadaster.

Woningmarkt Zeeland

Vooral in de provincie Zeeland liet de koopwoningmarkt een flinke opleving zien. Waar er in februari nog slechts 13 procent meer woningen werden verkocht, nam de verkoop in maart met maar liefst 47,2 procent toe. Van alle Zeeuwse steden doet Middelburg het op de woningmarkt het best: in het eerste kwartaal werden hier 26 woningen meer verkocht dan een jaar geleden. Daarnaast staan woningen hier met slechts 90 dagen het minst lang te koop.

Appartement het populairste woningtype

In Overijssel blijft het herstel van de woningmarkt nog wat achter: vergeleken met vorig jaar steeg de woningverkoop hier met slechts 11,2 procent. Het is nog onduidelijk of woningverkopers ook meer voor hun woning kregen, aangezien komende donderdag pas het CBS-rapport over de prijsontwikkelingen van koophuizen verschijnt. Wel is bekend dat het appartement wederom het populairste woningtype was. Het aantal verkochte appartementen liet een stijging zien van 28,5 procent.

Auteur
Geplaatst
18 Apr 2016 14:42:46
Bron
Nrc.nl

Delen