Alleenstaanden komen steeds moeilijker aan koopwoning

Met de stijgende huizenprijzen van de laatste tijd wordt het steeds moeilijker om een woning te kopen. Het vinden van een koopwoning in de grote stad is voor alleenstaanden met een modaal salaris inmiddels zelfs bijna onmogelijk geworden. Daarom kiezen veel singles ervoor om te gaan samenwonen met een goede vriend of vriendin.

Prijzen grote steden blijven stijgen

Uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM) blijkt dat de huizenprijzen in de grote steden wekelijks stijgen. Volgens NVM-voorzitter Ger Hukker worden vooral alleenstaanden veroordeeld tot het huren van een woning, aangezien zij de kosten van een koopwoning simpelweg niet kunnen opbrengen. Om toch een koopwoning te kunnen bemachtigen in het centrum van de grote stad, zijn steeds meer jongeren bereid om een woning te delen.

Samenwonen met vriend of vriendin

Vroeger kwam het weleens voor dat broers of zussen samen een woning kochten, al dan niet met financiƫle ondersteuning van de ouders. Tegenwoordig zien we echter ook dat vrienden of vriendinnen ervoor kiezen om te gaan samenwonen. Daarnaast verhuurt een groeiende groep huizenbezitters een deel van de woning om zo de hypotheeklasten te kunnen opbrengen. Hukker vindt het dan ook belangrijk dat gemeenten niet alleen investeren in sociale huurwoningen, maar ook in de bouw van betaalbare appartementen.

Auteur
Geplaatst
12 Apr 2016 13:58:52
Bron
Telegraaf.nl

Delen