Hypotheek tien jaar rentevast onder de 2%

Goed nieuws voor mensen die van plan zijn een hypotheek af te sluiten: uit cijfers van De Hypotheekshop blijkt namelijk dat er weer geldverstrekkers zijn die hypotheken met een rentevaste periode van tien jaar aanbieden tegen een rente onder de 2 procent. Verwacht wordt dat meer partijen zullen volgen.

Rentetarief van 1,95 procent

De goedkoopste hypotheken worden momenteel aangeboden door Hypotrust en het Belgische Argenta. Huizenzoekers die hier een hypotheek afsluiten, betalen slechts 1,95 procent rente. Allianz volgt op de voet en hanteert een rentepercentage van 1,99 procent. Het gaat hierbij om hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Dalende rente

De Hypotheekrente daalt de laatste tijd flink vanwege onrust op de financiƫle markten en door het monetaire beleid. Zo was de rente voor een NHG-hypotheek met een rentevaste periode van tien jaar enkele weken geleden nog 2,3 procent. Op dit moment bedraagt de gemiddelde rente slechts 2,17 procent.

Grote hypotheekverstrekkers zullen volgen

Vanwege de lage marktrente kunnen hypotheekverstrekkers erg goedkoop geld aantrekken. Deze lage rentetarieven rekenen zij vervolgens door aan hun klanten, met relatief goedkope hypotheken tot gevolg. Maar ook de hevige concurrentie dwingt hypotheekverstrekkers de rentes te verlagen. Verwacht wordt dan ook dat grote aanbieders als ABN Amro en SNS binnenkort zullen volgen.

Auteur
Geplaatst
25 Feb 2016 11:59:07
Bron
Fd.nl

Delen