Woningverkopen weer op niveau van vóór de crisis

Uit cijfers van het Kadaster blijkt dat het aantal woningverkopen in de maand juli is gestegen tot het niveau van vóór de crisis. Onlangs liet de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) ook al weten dat de woningmarkt zich in rap tempo herstelt. Vooral twee-onder-een-kapwoningen zijn erg gewild.

18.422 woningen verkocht in juli

In totaal zijn er in juli 18.422 woningen verkocht, waarmee het aantal woningverkopen net iets boven de 18.221 transacties van juli 2007 ligt. Het herstel is in alle regio’s terug te zien. In juli 2012 wisselden nog slechts 7.451 woningen van eigenaar. Vooral de lage [hypotheekrente] (http://www.koopwoningen.nl/info/hypotheek/) en de sterk gedaalde woningprijzen fungeren als aanjager van de woningmarkt. De maandlasten liggen hierdoor namelijk relatief laag, waardoor kopen steeds aantrekkelijker wordt.

Sterkste toename in Flevoland

In Nederland steeg het aantal woningverkopen met 33 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. De sterkste toename vond plaats in Flevoland: hier werden maar liefst 44 procent meer woningen verkocht. Zeeland deed het in juli het minst, met 19 procent meer transacties. Van alle woningtypen waren de twee-onder-een-kapwoningen het populairst: het aantal transacties steeg met maar liefst 25 procent ten opzichte van juli vorig jaar.

Auteur
Geplaatst
18 Aug 2015 15:02:18
Bron
Fd.nl

Delen