Zonder vast contract toch een hypotheek

Het verkrijgen van een hypotheek is de laatste jaren steeds lastiger geworden. Door de economische crisis zijn de eisen flink opgeschroefd. Vooral zzp’ ers en mensen met een tijdelijk contract komen maar lastig aan een hypotheek. Deze groep kan sinds kort op de website van de Vereniging Eigen Huis zien welke eisen er precies aan hen worden gesteld.

Mensen zonder vast contract niet bij voorbaat uitgesloten

De Vereniging Eigen Huis heeft in maart uitgebreid onderzoek gedaan naar de eisen die de verschillende banken stellen om in aanmerking te komen voor een hypotheek. Vaak wordt gedacht dat mensen zonder vast contract bij voorbaat al zijn uitgesloten, maar uit het onderzoek blijkt dat dit niet het geval is. Op de website van de Vereniging Eigen Huis is te zien waar je als flexwerker of zzp’er allemaal terecht kunt, zelfs indien je de inkomensgegevens van de laatste drie jaar niet kunt laten zien.

Grote verschillen tussen banken wat betreft zzp’ers

Er bestaan vooral grote verschillen tussen de banken wat betreft de mogelijkheden voor zzp’ers. Zo eisen de meeste banken dat je als zzp’er de cijfers van de laatste drie jaar overhandigt, maar ABN AMRO en de Rabobank laten weten dat het bij hen ook mogelijk is om een hypotheek af te sluiten wanneer je maar één jaar als zzp’er actief bent. Wel dien je in dat geval een prognose met de verwachte inkomensontwikkelingen te overhandigen.

Auteur
Geplaatst
10 Apr 2015 10:07:58
Bron
Wegwijs.nl

Delen