Miljoenenwoning tegenwoordig fors goedkoper

Ben jij op zoek naar een riante koopwoning in ’t Gooi of Wassenaar? Dan is dit het moment om je slag te slaan. Uit het Jaarrapport Miljoenenwoningen van onderzoeksbureau Calcasa blijkt namelijk dat een groot deel van de zogenaamde ‘miljoenenwoningen’ momenteel ver onder de vraagprijs wordt verkocht. Waar het verschil tussen de vraagprijs en de uiteindelijk verkoopprijs bij de gemiddelde koopwoning 9,9 procent bedraagt, is het verschil bij miljoenenwoningen maar liefst 19 procent.

Verkoopprijs miljoenenwoning 292.000 onder de vraagprijs

Al met al weet Nederlandse huizenkoper gemiddeld 29.000 euro van de initiële vraagprijs af te halen. De verkoopprijs van een [miljoenenwoning] (http://www.koopwoningen.nl/kopen/?search=&city_id=&minPrice=1000000&maxPrice=) daalt daarentegen gemiddeld met 292.000 euro ten opzichte van de vraagprijs. Vooral miljoenenwoningbezitters in de regio Groot-Rijnmond moesten het afgelopen jaar genoegen nemen met een fors lager bedrag: het verschil tussen de vraagprijs en de uiteindelijk koopsom bedroeg hier maar liefst 23,1 procent. De verkopers liepen gemiddeld 331.000 euro mis.

’t Gooi en de Vechtstreek

Ook in de regio ’t Gooi en de Vechtstreek is het verschil tussen de vraagprijs en de verkoopprijs bovengemiddeld hoog. Het afgelopen jaar is in totaal 45 procent van de te koop staande miljoenenwoningen verkocht, waarbij de verkoopprijs uiteindelijk 22 procent onder de initiële vraagprijs lag.

Auteur
Geplaatst
17 Mar 2015 09:14:50
Bron
Blikopnieuws.nl

Delen