ABN Amro maakt meefinancieren restschuld mogelijk

Goed nieuws voor mensen die een onder water staande woning bezitten, maar toch willen verhuizen. ABN Amro wil het voor klanten van andere banken mogelijk maken om een eventuele restschuld mee te financieren bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek. De bank hoopt de doorstroming op de woningmarkt op deze manier te stimuleren.

Bijna de helft van jonge woningbezitters loopt tegen restschuld aan

Veranderende woonwensen, de aantrekkende woningmarkt en de lage hypotheekrente leiden ertoe dat steeds meer mensen willen verhuizen. Voor bijna de helft van de jonge woningbezitters betekent verhuizen echter ook een [restschuld] (http://www.koopwoningen.nl/info/restschuld/). Voor veel van hen is de hypotheekschuld namelijk hoger dan de waarde van hun huidige woning. Hoewel zij de laatste tijd meer zijn gaan verdienen, zitten ze nu dus vast aan hun woning.

Maximaal 115 procent van marktwaarde

De nieuwe [hypotheek] (http://www.koopwoningen.nl/info/hypotheek/) die ABN Amro aanbiedt, bedraagt maximaal 115% van de marktwaarde van de nieuwe woning. Uiteraard gelden er wel enkele strikte voorwaarden: zo moet de huiseigenaar voldoende verdienen om de hypotheeklasten te kunnen opbrengen en dient de restschuld uiterlijk in vijftien jaar te worden afgelost. Voor deze restschuld geldt overigens het reguliere rentetarief. Momenteel bedraagt deze voor een hypotheek met een rentevaste periode van tien jaar 2,7 procent. Een klein deel van de bestaande klanten maakt al gebruik van de nieuwe mogelijkheid. De gemiddelde restschuld die zij willen meefinancieren bedraagt 30.000 euro.

Auteur
Geplaatst
5 Mar 2015 10:24:19
Bron
Nu.nl

Delen