Fors meer woningen verkocht in oktober

De cijfers die het Kadaster deze week presenteerde, bevestigen nogmaals dat het de goede richting op gaat met de woningmarkt. In oktober werden er volgens het kadaster namelijk 14.353 woningen verkocht. Dit is een stijging van maar liefst 44,6 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Ook ten opzichte van de vorige maand zien we een toename van het aantal verkochte woningen, in de maand oktober wisselden 10,8 procent meer koopwoningen van eigenaar.

Vrijstaande woningen

Bij alle woningtypen zien we de sterke toename ten opzichte van vorig jaar terug. De sterkste stijging was zichtbaar bij de vrijstaande woningen, deze bedroeg maar liefst 50,5 procent. De verkoop van twee-onder-een-kapwoningen steeg met 34,4 procent het minst. Ook ten opzichte van vorige maand stegen de verkopen van alle woningtypen.

Sterkste stijging in Flevoland

De sterkste stijging was zichtbaar in de provincie Flevoland, hier werden 68,9 procent meer woningen verkocht dan vorig jaar. De koopwoningen in Drenthe gingen minder hard, hier bedroeg de stijging slechts 19,3 procent.

Meer hypotheken afgesloten

Ook het aantal afgesloten hypotheken liet in oktober een forse stijging zien ten opzichte van een jaar eerder. Zo werden er maar liefst een derde meer hypotheken afgesloten. De groei ten opzichte van september bedroeg 10,6 procent.

Auteur
Geplaatst
20 Nov 2014 15:26:44
Bron
Kadaster.nl

Delen