Koopwoningen 3,9 procent meer waard

De positieve ontwikkelingen op de woningmarkt waar het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster onlangs mee kwamen, worden bevestigd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Deze maakte vandaag bekend dat de huizenprijzen in het derde kwartaal van dit jaar met 3,9 procent zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Gemiddelde huizenprijs bedraagt 214.000 euro

De gemiddelde waarde van een koopwoning bedraagt op dit moment 214.000 euro. Deze is hiermee wel 0,3 procent minder waard dan in het voorgaande kwartaal. Vooral eigenaren van hoekwoningen en appartementen profiteerden van de waardestijgingen. Zij zagen hun bezit met respectievelijk 5,1 procent en 5,8 procent in waarde toenemen. Tussenwoningen lieten met een toename van slechts 2,2 procent de kleinste stijging zien.

In totaal 39.000 woningen verkocht

NVM-makelaars hebben in de maanden juli tot en met september ruim 28.000 woningen verkocht. Het aantal koophuizen dat in het derde kwartaal van eigenaar wisselde was hiermee gelijk aan dat in het tweede kwartaal. In totaal werden er in heel Nederland circa 39.000 woningen verkocht.

Verwachtingen voor de komende tijd

NVM-voorzitter Ger Hukker geeft aan positief te zijn over de nabije toekomst, volgens hem stabiliseert de woningmarkt en zijn we in rustiger vaarwater terecht gekomen. Hij verwacht in het laatste kwartaal van 2014 dan ook met positieve resultaten te komen. Naar verwachting zullen er dit jaar maar liefst een derde meer woningen worden verkocht dan in 2013.

Auteur
Geplaatst
10 Oct 2014 14:14:13
Bron
Nu.nl

Delen