Woningverkoop in mei toegenomen

In mei zijn er 11.966 woningen verkocht. Dit is een stijging van maar liefst 43,6 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Dit maakte het Kadaster bekend.

Koopwoningen

Ook ten opzichte van de maand april steeg het aantal verkopen met 11,0 procent, aldus het Kadaster. Vooral hoekwoningen doen het momenteel erg goed vergeleken met vorig jaar, terwijl de 2-onder-1-kapwoningen enigszins achterblijven. Vergeleken met de maand april zien we dat vrijstaande woningen de sterkste stijging laten zien.

Meer vertrouwen woningmarkt

Al met al begint het vertrouwen van starters en woningbezitters in de woningmarkt toe te nemen. Zo denkt twee derde van hen dat de huizenprijzen zullen stijgen. Daarnaast steeg de woonindex van de bank naar 114, terwijl de neutrale stand 100 bedraagt.

Verlies geen bezwaar

Ook bleek uit het kwartaalrapport van de ING dat 44 procent van de woningbezitters bereid is hun woning met €30.000 restschuld te verkopen, en dit bedrag mee te financieren bij het kopen van een nieuwe woning. Een derde van de huizenbezitters gaf aan helemaal niet bereid te zijn verlies te nemen bij de verkoop van hun woning.

Auteur
Geplaatst
19 Jun 2014 16:42:36
Bron
Nu.nl

Delen