Open Huizen Dag opnieuw beter bezocht door potentiële huizenkopers

Als de tweejaarlijkse Open Huizen Dag een goede graadmeter is voor het wel en wee op de huizenmarkt, dan mogen de slingers voorzichtig uit de kast gehaald worden. Er waren maar liefst 15.000 bezoekers meer dan op de Open Huizen Dag in oktober 2013. Het totaal aantal bezoekers kwam hierdoor op ruim 140.000. Ook nam het aantal huizenverkopers toe met 5000 tot zo’n 50.000 hoopvolle huiseigenaren.

Meer starters

Was twee jaar geleden de opkomst bij de Open Huizen Dag nog dramatisch te noemen, nu lijkt de Huizendag steeds meer een succes te worden, zij het nog bescheiden. Deze editie werd voornamelijk door starters bezocht, wat een goed teken is voor de woningmarkt. Want het zijn vooral de starters die de doorstroming op gang kunnen brengen.

Huizen verkocht op Open Dag

Makelaarsorganisatie NVM wist te vertellen dat er nu daadwerkelijk biedingen werden gedaan op de dag zelf en dat er zelfs direct woningen werden verkocht. Dat was voorheen ondenkbaar. Bovendien kreeg 80% van de huizenkopers één of meer belangstellenden op bezoek. Slechts 20% bleef aan het eind van de middag zitten met koude koffie en natte gebak.

Auteur
Geplaatst
7 Apr 2014 10:40:51
Bron
Nugeld.nl

Delen