Kadaster: woningverkoop in februari gestegen met 27%!

Nadat eerder al Makelaarsland bekend maakte dat de woningverkoop in februari flink was gestegen, laat het Kadaster nu ook zien dat februari een goede maand is geweest. De woningverkoop steeg met 27% in vergelijking met februari 2013. Ook ten opzichte van de woningverkoop in januari nam de verkoop toe, van 8.905 tot 10.030 woningen.

Vrijstaande woningen

Vrijstaande woningen waren zeer populair, de verkoop van deze woningen nam met maar liefst 38% toe. Twee-onder-een-kapwoningen waren minder geliefd en moesten het met een magere stijging van 18% doen.

Regionale woningverkoop

Regionaal gezien werd vooral in Noord-Brabant goede zaken gedaan. In deze provincie nam de wonigverkoop in vergelijking met vorig jaar met 48,5% toe. Flevoland was de rode lantaarndrager van de provincies met een stijgingspercentage van 11,8%.

Kadaster of Makelaarsland

Waarom zijn er toch de verschillen in woningverkoopcijfers tussen Makelaarsland en het Kadaster? De reden hiervoor ligt in het feit dat het Kadaster pas een woning als verkocht registreert wanneer de overdracht bij de notaris heeft plaatsgevonden. NVM en Makelaarsland zien een woning als verkocht wanneer de ontbindende voorwaarden in de koopakte zijn verlopen.

Auteur
Geplaatst
17 Mar 2014 14:21:10
Bron
Nugeld.nl

Delen