Rabobank voorspelt einde woningmarktcrisis in 2014

Je vraagt je af hoe zeker iemand van zijn zaak kan zijn. Eerder riepen al heel wat instellingen en belangengroeperingen zoals VEH, NVM en ING allerlei uiteenlopende voorspellingen over de wankele woningmarkt. Nu ook de Rabobank. Maar als grootste hypotheekverstrekker van Nederland zou je denken dat de glazen bol bij de Rabobank net iets helderder is dan bij vele andere bedrijven. En die glazen bol laat volgens de Rabobank zien dat de huizenmarkt volgend jaar eindelijk in rustig vaarwater komt.

Huizenprijzen dalen minder hard

Volgens de bank zijn de huizenprijzen sinds het begin van de crisis in 2008 met 30% gedaald. De afgelopen maanden daalden de huizenprijzen steeds minder hard. Dit zou duiden op een einde aan de keiharde prijsdalingen. De Rabobank volgt met haar voorspelling de toekomstvisie van NVM. Ook deze organisatie gelooft dat 2014 een keerpunt zal betekenen op de woningmarkt.

Eerdere voorspellingen woningmarkt

Sinds de uitbraak van de crisis werden al eerder voorspellingen gedaan over stabilisatie van de woningmarkt, ook door de Rabobank. Zo stelde de bank al in 2009 dat een jaar later de huizenmarkt zou kalmeren. We weten allemaal dat die voorspelling niet echt is uitgekomen. Hopelijk is het deze keer wel raak...

Auteur
Geplaatst
5 Jun 2013 08:10:00
Bron
Nu.nl

Delen