Te koop: Woonhuis Veendijk 15 in Loosdrecht 1231 PB Loosdrecht (Noord-Holland) € 2.500.000 k.k.

  • Veendijk
  • Veendijk
  • Veendijk
Ontvang direct de gegevens van de aanbieder:
Contacteer mij inzake deze woning
Algemeen
Soort woning Eengezinswoning kopen
Adres Veendijk, Loosdrecht
Buurt Oud-Loosdrecht, Loosdrecht
Status
Status Beschikbaar
Vraagprijs € 2.500.000 k.k.
Te koop sinds 10 Sep 2016
Locatie
In plaats Eengezinswoningen in de stad Loosdrecht
In buurt Eengezinswoningen in de buurt Oud-Loosdrecht, Loosdrecht
Deel met je vrienden
Deel via
Directe link naar deze woning

Omschrijving van de woning

Op een van de mooiste plekken aan de Loosdrechtse plassen met aan voorzijde de "Loenderveense Plas" en aan achterzijde aan de 1e plas van Loosdrecht, ligt het unieke rietgedekte landhuis “De Karekiet”. Het vrijstaande landhuis is gelegen op een prachtig breed perceel (water en grond) van 5570 m². Het Landhuis geniet een Rijksmonumentale status en is op circa 30 autominuten van Amsterdam en Utrecht gelegen.

In 1921 ontwierp de architect Wouter Hamdorff uit Laren het landhuis als recreatiewoning voor Eugène Stokvis uit Hilversum. Volgens de architect moesten de bewoners zich op een boot wanen met rondom zicht op het water. Voor het interieur adviseerde hij de muurvlakken tussen de ramen vrij te laten. De ramen en het landschap waarop zij uitzicht boden, konden als natuurlijke schilderijen worden opgevat. Niets zou de aandacht mogen afleiden.

In 1992-1993 is het huis gerenoveerd, waarbij onder andere de funderingspalen zijn vernieuwd en tegelijkertijd het vloerniveau van het souterrain met een inpandig botenhuis iets is verlaagd. Het botenhuis bevatte oorspronkelijk drie compartimenten. Één heeft een andere bestemming gekregen, de andere twee zijn tot één ruimte doorgebroken welke momenteel fungeert als veilige interne haven voor bijvoorbeeld twee sloepen.

De oorspronkelijke indeling op de verdieping is op enkele kleine wijzigingen na gehandhaafd. De voormalige (dienst)bodekamer achter de keuken is tot badkamer verbouwd. De ingang vanuit de keuken is hiertoe dichtgezet en een nieuwe ingang vanuit de slaapkamer gemaakt. De zolder omvatte oorspronkelijk slechts bergruimte en één kamer aan de voorzijde. Bij de renovatie zijn meerdere kamers gemaakt. Op het zolderdeel boven de keuken en bodekamer is een schoorsteen weggebroken en werd in de achtergevel een segmentboogvormig venster geplaatst.

Van de veranda aan de rechterzijde van het huis is de draagconstructie vernieuwd, tevens werd een deel van het balkon aan de achterzijde vergroot tot een terras. Eerder is de veranda met glas dichtgezet en een vierlichts roedenvenster aan de achterzijde vervangen door een groot rechthoekig enkelvoudig venster.

Op de plek van de garage is een nieuwe dubbele garage gebouwd en aan de Loosdrechtse plassen achter een houten botenhuis, in overeenstemming met de oorspronkelijke bouwstijl.

De huidige indeling is als volgt: Entree, centrale hal met toilet en toegang tot de diverse vertrekken. De riante woonkamer bevindt zich aan de rechterkant van de villa en bestaat uit een ruime zithoek met open haard, eethoek, de voormalige veranda en een muziekkamer. De brede schuifpui verstrekt toegang tot het balkon met prachtig uitzicht over de 1e plas van Loosdrecht. Naast de woonkamer bevindt zich een separate eetkamer met eveneens toegang tot het balkon. Centraal gesitueerd op de begane grond naast de entree is een karakteristieke werkkamer met ingebouwd bureau. Aan de linkerzijde is de keuken met uitzicht over het erf en de Loenderveense Plas aan de voorzijde. Via de keuken is toegang tot de garage en het souterrain. Op de begane grond bevindt zich tevens de master bedroom met vaste kasten, een badkamer en toegang tot het balkon. De verdieping is bereikbaar vanuit de centrale hal via een vaste trap. De verdieping bestaat uit een grote overloop, drie ruime (slaap)kamers en een badkamer. Het souterrain is bereikbaar via de zijentree of via de keuken. In het souterrain zijn diverse ruimten, waaronder een sauna, Turks bad, douche, toilet, wasruimte, berging, technische ruimte en het dubbele boothuis.

Het huis dat aan de achterzijde deels in het water is gelegen, wordt omringd door een grote siertuin met enkele monumentale treurwilgen. Tevens zijn er de nodig steigers aangelegd zodat er voldoende mogelijkheden zijn om aan te meren. Aan de straatzijde bevindt zich de in stijl aangepaste houten garage met rietgedekt zadeldak. Aan de achterzijde is aan het water een houten botenhuis met rietgedekt zadeldak gesitueerd.

Andere bezoekers waren ook geïnteresseerd in onderstaande koopwoningen rond dezelfde prijs, type woning en plaats.

Woningen vlakbij Veendijk in Loosdrecht

Nieuw-Loosdrechtsedijk
Veendijk 9
€ 780.000 k.k.
Woonhuis
231 m²
Spanker
Veendijk 3
€ 342.000 k.k.
Woonhuis
135 m²
Oud-Loosdrechtsedijk
Veendijk 80
€ 897.500 k.k.
Woonhuis
280 m²
Lijsterbeslaan
Veendijk 29
€ 315.000 k.k.
Woonhuis
90 m²